Grenzeloos fietsen - B&B Tannerie

Grenzeloos fietsen

De fietsliefhebber komt in Balen zeker aan zijn trekken met de verschillende fietsroutes.

Fietsverhuur

Balen en omstreken zal de fietsliefhebber zeker niet teleurstellen. Via ontdekbalen.be/fietsverhuur kan u een fiets of tandem online huren tijdens uw verblijf.

Fietsroutes

Talloze routes en lussen zijn mogelijk door zelf uw rit uit te stippelen via het fietsknooppuntennetwerk. De uitgestippelde Kruierroute’ vertrekt op een steenworp van onze B&B en verzekert een ganse dag fietsplezier.

Vanuit Balen gaan fietsen door de bomen, maakt elke fietser een ervaring rijker. Via recreatiedomein Keiheuvel brengt een rit je langs onze Limburgse buren van Lommel, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg.

Niet alleen Limburg is vlakbij, ook de grens met Nederland ligt op fietsafstand. Een echte aanrader is een tocht naar het idyllische Postel. Vlakbij de Nederlandse grens bouwden de Norbertijnen hier hun abdij vanaf de twaalfde eeuw. De abdijkerk is één van de weinige getuigen van Romaanse bouwkunst in onze regio. Per fiets zal u zich vergapen aan de uitgestrektheid van de bossen en de meren die u onderweg zal tegenkomen. In het nabijgelegen Mol vormden zich door witzandontginning grote meren. Het bekendste is het Zilvermeer dat tal van recreatiemogelijkheden biedt. Zeker een aanrader als u op stap bent met kinderen.

Extra cultuur opsnuiven

Wilt u nog wat extra cultuur opsnuiven? Dan is het Jakob Smitsmuseum zeker een ommetje waard. Hoewel u Smits’ werk ook kan vinden in de grote musea in Vlaanderen, hangt het merendeel van zijn oeuvre in Mol. Het kleinschalige museum in de oude pastorij van het dorpje Sluis is nog niet onder de voet gelopen door het grote publiek, wat een bezoek extra charmant maakt.

Onze tip: Ga na een bezoek je dorst lessen in één van de gezellige dorpscafeetjes in Sluis.

foto: toerisme.gemeentemol.be

Praktisch:

In het toeristisch plan van Balen zijn talloze fietsmogelijkheden opgenomen. Je kan dit plan gratis in onze B&B verkrijgen.