Over Ons - B&B Tannerie

Over Ons

Een jong gezin van rasechte Kempenaren dat klaarstaat om u te verwelkomen in een historisch pand op de Markt van Balen.

Tuin met zwembad

Informatie

Achter de historische woning vormt de prachtig tuin een oase van rust. U zou haast vergeten dat u zich in het midden van het centrum bevindt. De eye catcher is het verwarmde zwembad dat van mei tot en met september toegankelijk is. Het lezen van een boek op een schaduwrijke plek, ravotten aan het zwembad of genieten van een drankje uit onze honesty bar op één van de terrassen, behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Praktisch

Het zwembad is iedere dag geopend van mei tot en met september.

Het ontbijt

Informatie

Ons ontbijt wordt geserveerd in het gezellige salon dat uitkijkt op de tuin. De eerste zonnestralen schijnen hier al vroeg in de ochtend binnen. Aan de rand van de imposante open haard kan u genieten van een ontbijtbuffet. Bij goed weer, serveren wij het ontbijt graag buiten.

Praktisch

Kwaliteit gaat boven kwantiteit, luidt onze filosofie. Geen ellenlang buffet maar wel eerlijke, smaakvolle producten. Bovendien laten we u graag kennismaken met al het lekkers uit de streek.

Bereikbaarheid

Informatie

U kan gratis parkeren vlak voor onze B&B op de Markt. Mocht u hier toch geen plaats vinden, kan u ook gebruik maken van de parking aan het station of op het Sint-Andriesplein. Beide parkings zijn slechts 2 min. wandelen.

Het treinstation van Balen bevindt zich op 250 m van onze B&B. Rechtstreekse treinverbindingen vanuit Balen zijn er ondermeer naar Hasselt en Antwerpen.

 

Praktisch

Op vrijdag kan u tussen 11u en 18u niet parkeren op de Markt omwille van de vrijdagsmarkt. Alternatieven in de buurt zijn er meer dan voldoende.

Ook fietsen kunnen veilig gestald worden aan de achterkant van de woning.

Het B&B team

Informatie

Gastvrouw en -heer van dienst zijn twee dertigers met de typische Kempense no-nonsense mentaliteit. Kim is full time B&B uitbater en fungeert als eerste aanspreekpunt terwijl Guy zijn job combineert met de B&B. De twee zonen –ons wittekoppen– zorgen dat er voldoende leven is in de brouwerij.

Praktisch

In een huiselijke sfeer met respect voor ieders privacy, streven wij ernaar om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Historiek

Informatie

De van oorsprong Franse woning stamt uit de eerste helft van de 19de eeuw en is vandaag vastgesteld als bouwkundig erfgoed. Bouwheer Jean-Gabriel Quesney is onder het Franse bewind ‘lieutenant des douanes imperials’ en komt in 1808 in Balen wonen.

Na de onafhankelijkheid van België naturaliseert hij in 1841 tot Belg. Hij en zijn nakomelingen zullen er een leerlooierij of in het Frans ‘tannerie’ uitbaten. De woning blijft gedurende de ganse eeuw in het bezit van de familie Quesney tot ze in 1909 wordt verkocht.

In de 20ste eeuw maken dokter Gustave Alenus en zijn vrouw er hun nieuwe woonst van. ‘De Rosse’, verwijzend naar zijn rode haarkleur, speelt als dokter een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de gezondheidszorg in Balen.

Midden de twintigste eeuw komt het pand in handen van ‘Madame Ferraille’, die een modezaak in Brussel uitbaat en de woning gebruikt als ‘huis op den buiten’. Een conciërge woont in de aanbouw achteraan de woning. Madame Ferraille geeft de woning haar huidige uitzicht met het toevoegen van een dakkapel, een balkon en het smeedijzer aan de ramen vooraan.

Praktisch

In de jaren ’70 wordt het echtpaar Bierkens-Geboers uit Balen de nieuwe eigenaars. Later zal Mathieu Bierkens burgemeester worden en staat de woning in Balen bekend als ‘het huis van den Bierkens’. Met veel zorg zullen zij er decennialang over waken dat de woning haar authenticiteit bewaart tot ze in 2019 beslissen om te verhuizen.

Na een grondige verbouwing opent in de zomer van 2021 het ‘huis Bierkens’ zijn deuren onder de nieuwe gedaante van een B&B. Als verwijzing naar de leerlooierij van weleer, besluiten we onze B&B ‘Tannerie’ te dopen. De Franse lelie in het logo duidt op de Franse oorsprong van het pand. De drie bewoners uit de twintigste eeuw krijgen een kamer die naar hen is genoemd. Op sommige plekken in en rond het huis zal u zich verbazen over de charme van de woning en waant u zich even in ‘la douce France’.

Algemene voorwaarden

Informatie

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering behoudens overmacht door de reiziger wegens een niet aan de aanbieder toe te rekenen omstandigheid, kunnen  de volgende kosten aan de reiziger worden aangerekend. De reiziger dient al dan niet een annuleringskost te betalen naargelang het tijdstip van de annulering (de juiste datum hiervan wordt uitsluitend bepaald door de datum van ontvangst van het schriftelijke annuleringsverzoek van de reiziger):

Voor individuele reizigers:

•Bij annulering tot 3 dagen voor de aanvang van het verblijf: geen annuleringskost verschuldigd

•Bij annulering minder dan 48h vóór de aanvang van het verblijf: 100% van de totale kostprijs van het verblijf.

Voor groepen (vanaf 3 kamers)

•bij annulering meer dan 14 dagen vóór de aanvang van het verblijf: een administratiekost van 25 euro;

•bij annulering tussen 14 en 3 dagen vóór de aanvang van het verblijf: 50% van de totale kostprijs van het verblijf;

•bij annulering minder dan 3 dagen vóór de aanvang van het verblijf: 100% van de totale kostprijs van het verblijf.

Indien een voorschot is betaald, kan dit voorschot mee in rekening gebracht en/of ingehouden worden door de aanbieder.

Bij annulering (ongeacht of zulks door de reiziger dan wel de aanbieder gebeurt) wegens overmacht, is geen van partijen aansprakelijk. De aanbieder heeft wel het recht (waarvan door de aanbieder afstand kan worden gedaan) om de helft van een eventueel betaald voorschot in te houden, doch enkel en alleen indien een voorschot zou zijn betaald door de reiziger aan de aanbieder voorafgaand aan de reis en het intreden van de overmacht. Onder overmacht wordt onder meer doch niet limitatief verstaan: oorlog, stakingen, opstanden, ernstige veiligheidsproblemen zoals terrorisme, grote gevaren voor de menselijke gezondheid zoals de uitbraak van een ernstig(e) ziekte, een virus of een pandemie zowel thuis als op de bestemming, natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen of weersomstandigheden waardoor veilig reizen niet gegarandeerd kan worden.

Het staat de aanbieder en de reiziger vrij om onderling andersluidende afspraken bij overmacht te maken (in het voordeel van de reiziger dan wel de aanbieder).

 

Praktisch

Huisregels

-Tijdens uw verblijf respecteert u de rust en de privacy van andere gasten en het gastgezin

-Kinderen moeten steeds onder toezicht van een volwassene zijn tijdens hun verblijf, in het bijzonder in en rond het zwembad

-Huisdieren zijn niet toegelaten

 

-Check in: 16h- 21h.

-Check out: 11h

 

Tannlogies BV

Markt 23

2490 Balen

BE0732996138